Select student

Oliver Hibbert-Gore

Signature Project Title: The Car Park

Descriptor: Commercial and educational space for sustainable building technologies

Sustainable imperatives are at the forefront of contemporary life, but the huge variety of technologies and design considerations are often less well publicised. This proposal creates a space that can educate and inform a wide variety of people from within a city centre location. The project re-purposes a multi-story car park into a two-fold space of green energy and public parkland; a direct antithesis from its original use.
Inspired by the Eden project, this project takes the Victorian winter garden experience and transports it into a modern urban setting. The first two floors house spaces for education and research, featuring both offices and interactive learning spaces for schools. The top two floors will contain a park and ‘synthetic woodland’ cutting a lattice of sky lights into the top level of parking and encasing the third storey with glass panels.

Ioannis